Haber

Patates Kızartması Yağını Tekrar Kullanmak Sağlığınıza Zararlıdır

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, israf etmemek düşüncesiyle sebze ve kızartma yağı toplayıp birkaç kez kullanmanın ilerleyen yıllarda insanlarda kalp-damar hastalıklarına, kanser gibi ölümcül hastalıklara neden olabileceğini söyledi. Patates kızartmasında yağın en fazla 3 defa kullanılması gerektiğini belirten Manavoğlu, “Kabak, patlıcan gibi sebzelerin kızartılmasında en fazla 2 defa kullanılabilir.”

Ali Manavoğlu, sofrada tüketilen patates kızartmasında kullanılan yağı tasarruf amacıyla tekrar kullanmanın mutfakta sıklıkla yapılan hatalardan biri olduğunu söyledi. Patates, kabak, patlıcan gibi sebzelerin kızartılmasında kullanılan yağın israfı önlemek için kavanozda saklandığını anlatan Manavoğlu, bu yağın başka yemeklerde veya kızartmalarda kullanılmasının insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.

‘BULANTI VE İSHALLERE NEDEN OLABİLİR’

Kızartma sonrasında fazla yağ kullanmanın zararlarından bahseden Manavoğlu, şöyle konuştu:

“Kızartma herkes tarafından keyifle tüketiliyor. Yemeklerde kabak, patlıcan, biber ve patates kızartması sıklıkla yer alıyor. Evlerde kızartma için bitkisel ve karışık kızartma yağı gibi yağlar kullanılıyor. Bazı tüketiciler bunu bir kez kullanıyor, bir kez kullanmıyor. Bir sonraki kızartmada bazı tüketiciler kızartma yağını ocaktan alıp kızartmada da kullanıyor.” “Kavanozda saklıyor ve defalarca kullanıyor. Yağı tekrar kullanmak sağlık açısından da olumsuz etkiler yaratıyor. Kalp-damar hastalıklarına yol açabiliyor. Mide bulantısı ve ishal olabiliyor. Yağın birden fazla kızartma amaçlı kullanılması kanser riskine yol açabiliyor.” Bir süre sonra.”

‘BALIK KIZARTILIRSA AYNI YAĞ BİR DAHA KULLANILMAMALI’

Patates kızartmasında yağın en fazla 3 defa kullanılması gerektiğini belirten Manavoğlu, “Kabak, patlıcan gibi sebzelerin kızartılmasında en fazla 2 defa kullanılabilir. Çünkü olumsuz bir renk ve acıya neden olur. İkinci kızartma Kısa sürede yapılmalıdır. Balık kızartılmışsa bir daha kullanmamalıyız. Un ilave edilir. “Kızartma yağı sadece bir kez kullanılmalıdır. Tekrarlanan yağ acılaşır ve olumsuz bir tat oluşmasına neden olur” dedi.

konakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Çamlık Escort
Huzur Escort
Adnan Menderes Escort
15 Temmuz Escort
Mecidiyeköy Escort
Topselvi Escort
Avcılar Escort
Duatepe Escort
Alacalı Escort
Orhangazi Escort
Karagümrük Escort
Taşdelen Escort
Akşemsettin Escort
Karlıktepe Escort
Alkent 2000 Escort
Yukarı Dudullu Escort
Kumbaba Escort
Maslak Escort
Karayolları Escort
Çakmak Escort
Zühtüpaşa Escort
Arnavutköy Escort
Karabeyli Escort
Akevler Escort
Kadıköy Escort
Ovacık Escort
Dumlupınar Escort
Mehmet Akif Ersoy Escort
Gürsel Escort
Cumhuriyet Escort
Halkalı Escort
Yenidoğan Escort
Zeytinlik Escort
Kayışdağı Escort
Armağanevler Escort
Çatalca Escort
Talatpaşa Escort
Ardıçlı Escort
Yazımanayır Escort
Güzelce Escort
İçmeler Escort
Yenisahra Escort
Cumhuriyet Escort
Büyük Kılıçlı Escort